Even voorstellen

               Ik ben Birgit

En ik gun jou mooie transformaties waardoor jij vanuit jouw eigenheid en zonder belemmeringen een simpelweg fantastisch leven gaat creëren. Je bent het waard toch?

Mijn naam is Birgit Smit: Hypnotherapeut en vol passie als het gaat om persoonlijke groei en ontwikkeling!

Inmiddels bijna 7 jaar actief op het gebied van groei en persoonlijke ontwikkeling. Niet toevallig is hypnose op mijn pad gekomen. Het heeft een aantal jaren geleden nieuwe richting aan mijn leven gegeven. Het slimme onbewuste, waarom doen we wat we doen en hoe bereik je effectief en blijvend resultaat als je kleine of grote problemen wilt oplossen. Het blijft me intens fascineren. En omdat ik geloof dat we altijd ruimte houden voor groei en ontwikkeling, blijf ik me zelf ook in dit vakgebied van hypnotherapie steeds verder bekwamen.


Het is mijn doel dat jij succesvol bent in jouw verandering!

Birgit is afgestudeerd als:


Technisch Bedrijfskundige (ing)

Master Management, Cultuur & Verandering met specialisatie Organisatiepsychologie (Mcc)

Effortless Coach

Hypnotherapeut

Therapeut Virtuele Maagband

Therapeut Stoppen met Roken door Hypnose

Therapeut Non-Verbale hypnose, mesmerisme, fascinatie, magnetisme, non-verbale communicatie.

Therapeut Hartcoherentie

Natuurvoedingsadviseur

NLP Practitioner & NLP Master Practitioner

Therapeut Kinderhypnose en hechtingstherapie


Birgit is lid van de beroepsvereniging Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT) en staat geregistreerd als CAT-Therapeut onder nummer: CL2499-19-08-19

Hoe is het allemaal begonnen?

Als kind voelde ik dat ik anders was dan de meeste andere kinderen. Ik kon het niet plaatsen, maar vond het niet leuk want ik wilde er graag bij horen.


Mijn manier om dat voor elkaar te krijgen, was om me te gaan aanpassen. Gedrag dat me tot mijn 37e levensjaar heeft achtervolgd.


Pas toen ontdekte ik wat ervoor zorgde dat mijn belevingswereld vaak anders was: hoogbegaafd en hoog sensitief.


Dat verklaarde enorm veel. Een last viel van mijn schouders en alles viel op zijn plaats. Maar met dit inzicht waren mijn overtuigingen, mijn gedrag en patronen niet veranderd. En mijn gevoel van eenzaamheid, mijn onzekerheden en angsten waren ook niet verdwenen. 

Birgit Smit

Waarom is het toch zo lastig om iets te veranderen in ons leven?

Zelfs als we niet gelukkig zijn met hoe het nu is!

Op bewust niveau wist ik inmiddels dat ik mezelf niet langer hoefde te verloochenen, maar mijn onbewuste bleef hangen in oude conditionering.


Als kind vond ik aanpassen, me nederig opstellen, volgzaam zijn een hele goede oplossing in mijn pogingen om erbij te horen.


Maar het bleek alleen maar voor problemen te zorgen. Gepest worden, verkeerde keuzes maken, haat/liefde verhouding met eten en mijn leven laten leiden door de buitenwereld. Het zorgde niet voor veel geluk.


Slachtoffer van de omstandigheden zo wordt dat vaak genoemd, maar ik weet inmiddels beter. Na mijn opleiding tot Effortless Coach was het niet toevallig dat ik gefascineerd raakte door hypnose en me daarin middels opleidingen steeds verder ben gaan bekwamen.


Het heeft ervoor gezorgd dat ik af heb kunnen rekenen met niet-helpende overtuigingen, angsten, pijn en eenzaamheid. Ik sta voor wie ik ben.


In al mijn eigenheid. 
Birgit Smit

"Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een simpelweg fantastisch leven kan creëren."

Dit brengt me bij jou

Deze weg heb ik niet voor niets afgelegd. Het is geen toeval dat ik de opleidingen ben gaan doen die ik gedaan heb. Vanaf het eerste moment dat ik begon met de opleiding tot hypnotherapeut wist ik dat ik hier iets te doen heb.


De passie en toewijding die ik voel bij dit werk, is zo ontzettend groot. Ik kan er dag en nacht mee bezig zijn en het blijft me nog dagelijks fascineren.


En op die manier haal ik prachtige resultaten bij mijn cliënten die mooie transformatie maken en blijvend kleine en grote problemen oplossen en daar nieuwe gewoontes en gedrag voor in de plaats zetten.


Met als gevolg dat ze gelukkiger, meer ontspannen en gezonder door het leven gaan!

Ben je overtuigd?

Ontdek dan de mogelijkheden hoe ik je kan helpen?