Angsten & Fobieën

Laat angst je levensgeluk niet langer belemmeren

Als angst je leven beheerst...

Bij angsten wordt vaak gedacht aan angst voor spinnen, hoogtevrees, bang voor de tandarts enzovoort. Een confrontatie met die spin zorgt voor een verhoogde hartslag, je adrenaline schiet omhoog en je zet jezelf in de vlucht/vecht-houding. Je lichaam maakt zichzelf klaar om je in veiligheid te brengen. In je hoofd heb je die spin zo groot gemaakt, dat het een enorm monster lijkt en dat betekent: maak dat je wegkomt! Vaak ook nog gillend en schreeuwend in de hoop dat het beestje schrikt en zelf wegrent. Is dit een rationele angst? Waarschijnlijk niet, maar jouw onbewuste heeft die spin gelokaliseerd als een potentiële bedreiging. Een spin betekent gevaar en dat betekent wegwezen.


Op bewust niveau begrijp je prima dat het niet nodig is om bang te zijn, maar je lichaam reageert er wel extreem op. En hoe komt dat toch? Hier heeft hypnotherapie een antwoord op.


Tastbare angsten zoals spinnen of hoogtes worden vaak wel onderkend. Maar wat dacht je van angst voor afwijzing, faalangst en angst voor onzekerheid. Bijna ieder mens heeft hier wel in meer of mindere mate last van. En bij sommige mensen kunnen deze angsten verstrekkende gevolgen hebben voor hun levensloop.


Stel je voor: je bent bang om afgewezen te worden. Wat doe je dan? Je gaat iedereen pleasen, want dan loop je het minste risico op afwijzing. Je beweegt met iedereen mee, maar ondertussen ben je jezelf kwijtgeraakt. Simpelweg omdat je zo druk bent met het pleasen van anderen dat je niet meer toekomt aan je eigen leven.


Dit kan heel frustrerend zijn. Het leven overkomt je in plaats dat je leeft. En dat voelt niet fijn.


Of het nu een tastbare of een minder tastbare angst is, je kunt ervan af.

Wat  hypnotherapie kan betekenen bij

Angsten & Fobieën

Met hypnotherapie bereik je dat de trigger op onbewust niveau onschadelijk gemaakt wordt voor situaties waar je nu angst voor hebt. Stel je voor: je bang bent voor een hond. Ooit heb je het besluit genomen dat een hond gevaarlijk is en dat je die moet vermijden. Je brein is als het ware geconditioneerd op dat besluit van toen. Iets dat toen misschien best een goede oplossing was, maar nu niet meer. Het belemmert je bijvoorbeeld om lekkere wandelingen te maken in het park of bos. Iets wat je heel graag wilt, maar nu niet doet vanwege die angst,


Dit geldt voor alle angsten. Ook de ontastbare angsten zoals faalangst en angst voor afwijzing.


Het is niet nodig om angsten & fobieën je leven te laten bepalen. Dus:

  • Heb je het gevoel dat dit het moment is om die specifieke angst aan te pakken.
  • Neem je nu het besluit dat je je niet langer laat belemmeren door iets waarvan je eigenlijk wel weet dat het geen reële angst is.
  • Ben je klaar om die angst met wortel en al uit je systeem te halen?

Kom in drie sessies van je angst of fobie af

Birgit Smit

Sessie 1

We bespreken de belemmeringen die je ervaart en stellen vast wat je nodig hebt en graag zou willen! Ondertussen bereiden we je onbewuste voor op de te maken transformatie. In deze sessie maak je kennis met hypnose en maak je het begin met het loslaten van de angst.. De sessie duurt circa 1,5 uur.
Birgit Smit

Sessie 2

Na de eerste sessie merk je al veranderingen. De scherpe randjes zijn er al af en we concentreren ons nu op het definitief wegnemen van de angst en de belemmeringen. Daarna installeer je de verandering in je onbewuste en zal je de opluchting ervaren. Deze sessie duurt circa 2 uur.

Birgit Smit

Sessie 3

In de derde en laatste sessie wordt de definitieve verandering stevig verankerd in je onbewuste. En vanaf dat moment ben je helemaal vrij. Je kunt je nu al niet meer voorstellen dat die angst je leven ooit zo heeft beheerst. Deze sessie duurt circa 1 uur.

Wil je definitief afrekenen met jouw angst?

Ontdek of hypnotherapie geschikt is voor jou en gun jezelf een leven zonder rem erop!